ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Το Negroponte Resort είναι χτισμένο στην άκρη της ακτής, ανάμεσα στην θάλασσα και στα πεύκα, με αρχιτεκτονική που σέβεται το περιβάλλον και αναδεικνύει το φυσικό κάλλος της περιοχής.

Σε όλες τις κοινόχρηστες τουαλέτες υπάρχουν βρύσες με φωτοκύτταρο για να διακόπτεται η ροή του νερού όταν δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης τους.
Καζανάκια διπλής ροής σε όλες τις τουαλέτες του ξενοδοχείου.
Σταθερές συσκευές διάθεσης σαπουνιού και σαμπουάν σε όλα τα δωμάτια με πιστοποιημένο σαπούνι ειδικής σύστασης ώστε να χρειάζεται λιγότερο νερό για να ξεβγαλθεί.
Πρόγραμμα «wash on demand» για τις πετσέτες και τα σεντόνια με βάση τις ανάγκες τους μειώνοντας την σπατάλη σε νερό και απορρυπαντικά.
Πληροφοριακές ταμπέλες ευαισθητοποίησης εξοικονόμησης νερού σε όλες τις βρύσες που χρησιμοποιεί το προσωπικό.
Αποσκλήρυνση του νερού του δικτύου ώστε να χρειάζονται λιγότερα απορρυπαντικά και ενέργεια για το πλύσιμο των λινών και των πιάτων – ποτηριών.
Προϊόντα καθαρισμού με σήμανση Ecolabel τα οποία παρασκευάζονται από βιοδιασπώμενες πρώτες ύλες.
Πλυντήρια ρούχων, πιάτων και ποτηριών τελευταίας τεχνολογίας με ανάκτηση θερμότητας και λειτουργίες για εξοικονόμηση ενέργειας και σωστή χρήση απορρυπαντικών.
Σε όλα τα δωμάτια εκτός από τα ατομικά είδη καθαρισμού, υπάρχουν και διανεμητές σαπουνιού και σαμπουάν. Χρησιμοποιώντας τους διανεμητές ο πελάτης συμμετέχει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος αφού εξοικονομούνται οι ατομικές συσκευασίες των προϊόντων καθαρισμού.

Φιλτράρισμα του λαδιού στις φριτέζες με τα πρωτοποριακά φίλτρα Vito® αυξάνοντας τον χρόνο ζωής του λαδιού μειώνοντας έτσι τις ποσότητες χρήσης τους.
Μείωση του λαδιού για τηγάνισμα με την χρήση κυκλοθερμικών φούρνων τελευταίας τεχνολογίας.
Επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά ποτήρια σε παραλία και πισίνα
Ψύκτες νερού σε κοινόχρηστούς χώρους για την μείωση των πλαστικών μίας χρήσης.
Χάρτινες συσκευασίες για το σερβίρισμα του φαγητού σε πισίνα και παραλία.
Σε συνεργασία με την WWF Hellas έχουμε αναρτήσει πληροφοριακές ταμπέλες για την μείωση της σπατάλης στα τρόφιμα.