Οικολογία

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Μπαταρίες : Στο χώρο της υποδοχής υπάρχει ειδικός κάδος συλλογής μπαταριών.

Λαμπτήρες : Διαθέτουμε ειδικούς κάδους συλλογής όλων των ειδών των καμένων λαμπτήρων.

Υλικά : Οι πελάτες του Negroponte Resort Eretria μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης απορριμμάτων με βάση το υλικό τους – χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί. Σε κεντρικά σημεία του ξενοδοχείου καθώς και στους εξωτερικούς χώρους υπάρχουν κάδοι συλλογής των συγκεκριμένων υλικών.

Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές : Σε συνεργασία με πιστοποιημένο φορέα ανακύκλωσης, συλλέγουμε και εναποθέτουμε όλα τα υλικά προς ανακύκλωση.

Μαγειρικά λίπη και λάδια : Σε συνεργασία με πιστοποιημένο φορέα ανακυκλώνουμε όλα τα λίπη και λάδια που χρησιμοποιούνται στις κουζίνες του ξενοδοχείου.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ CO2 ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ

ΔΩΜΑΤΙΑ

Σε όλα τα δωμάτια υπάρχει γενικός διακόπτης ενέργειας ο οποίος ενεργοποιεί το ηλεκτρικό ρεύμα στα δωμάτια μόλις ο πελάτης τοποθετήσει την κάρτα – κλειδί του.

Μαγνητικές επαφές στα παράθυρα των δωματίων ώστε να διακόπτεται η λειτουργία του κλιματιστικού όταν αυτά ανοίγουν.

Λαμπτήρες LED σε όλα τα δωμάτια.

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

Σε όλους τους διαδρόμους προσωπικού, χώρους δευτερευούσης χρήσης, κοινόχρηστες τουαλέτες, υπόγειο γκαράζ κτλ έχουν τοποθετηθεί ανιχνευτές παρουσίας για το άναμμα των φωτιστικών.

Οι προβολείς στο πάρκινκ, στον κόμβο εισόδου του ξενοδοχείου, στους εξωτερικούς χώρους και στην πισίνα είναι τεχνολογίας LED.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ

Σε όλες τις κοινόχρηστες τουαλέτες υπάρχουν βρύσες με φωτοκύτταρο για να διακόπτεται η ροή του νερού όταν δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης τους.

Όλα τα καζανάκια στο ξενοδοχείο είναι διπλής ροής.

Οι σταθερές συσκευές διάθεσης σαπουνιού και σαμπουάν στα δωμάτια περιέχουν πιστοποιημένο σαπούνι ειδικής σύστασης ώστε να χρειάζεται λιγότερο νερό για να ξεβγαλθεί.

Ενημερώνουμε τους πελάτες ότι μπορούν να αλλάζουν τις πετσέτες και τα σεντόνια με βάση τις ανάγκες τους «wash on demand, εξοικονομώντας έτσι νερό και απορρυπαντικά.

Υπάρχουν πληροφοριακές ταμπέλες ευαισθητοποίησης εξοικονόμησης νερού σε όλες τις βρύσες που χρησιμοποιεί το προσωπικό.

ΘΕΡΜΑΝΣΗ – ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ

Το 60% του ζεστού νερού χρήσης του ξενοδοχείου θερμαίνεται με πηγή ενέργειας τον ήλιο.

Ο κεντρικός κλιματισμός του ξενοδοχείου λειτουργεί με γεωθερμία πετυχαίνοντας 50% εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τα αερόψυκτα συστήματα κλιματισμού.

Η θέρμανση του ξενοδοχείου γίνεται με αντλία θερμότητας τελευταίας τεχνολογίας εξοικονομώντας 60% ενέργεια σε σχέση με τους συμβατικούς λέβητες πετρελαίο.

Όλες οι αντλίες και οι κυκλοφορητές είναι τεχνολογίας inverter για μέγιστη απόδοση και εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος.
Σχολαστική συντήρηση των μονώσεων για ελαχιστοποίηση των απωλειών.

ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ – ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Όλα τα προϊόντα καθαρισμού έχουν σήμανση eco label και παρασκευάζονται από βιοδιασπώμενες πρώτες ύλες.

Σε όλα τα δωμάτια εκτός από τα ατομικά είδη καθαρισμού, υπάρχουν και διανεμητές σαπουνιού και σαμπουάν.
Χρησιμοποιώντας τους διανεμητές ο πελάτης συμμετέχει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος αφού εξοικονομούνται οι ατομικές συσκευασίες των προϊόντων καθαρισμού.

Επιπλέον πραγματοποιείται εξοικονόμηση νερού αφού η ειδική σύνθεση του σαπουνιού και του σαμπουάν των διανεμητών απαιτεί λιγότερο νερό στο ξέβγαλμά τους.

ΤΡΟΦΙΜΑ

Στήριξη της τοπικής/Ελληνικής αγοράς με την αύξηση της χρήσης και της προώθησης των τοπικών/Ελληνικών προϊόντων σε όλα τα επισιτιστικά τμήματά του. Μικροί παραγωγοί αποκτούν επιπλέον κίνητρο να καλλιεργήσουνε ποιοτικά προϊόντα.

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε, εκπαιδεύουμε και ευαισθητοποιούμε το προσωπικό μας σε θέματα περιβαλλοντικής παιδείας και βιώσιμης λειτουργίας εισάγοντας τις βέλτιστες πρακτικές σε κάθε τμήμα για τη μείωση της ενέργειας, του νερού, της κατανάλωσης χημικών καθώς και της παραγωγής αποβλήτων.

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Χρησιμοποιούμε τα κλαδιά, το κομμένο γκαζόν και τα φυτικά υπολείμματα και δημιουργούμε λίπασμα με φυσικό τρόπο για τα φυτά του ξενοδοχείου.

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου και στα δωμάτια.

ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ

Σε μια προσπάθεια ανάδειξης της υποθαλάσσιας βιοποικιλότητας μπροστά από το Negroponte Resort Eretria, φωτογραφίσαμε ζωντανούς οργανισμούς της χλωρίδας και της πανίδας της θάλασσας μπροστά στο ξενοδοχείο.