Τοποθεσία

Έλατα και αρμυρίκια, επιβλητικά βουνά και απέραντες παραλίες, ψάρι και κυνήγι, «δρακόσπιτα», φάροι, τα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού, παλιές μονές, καταρράκτες, φαράγγια, βιομηχανικά μνημεία, πέτρινοι ξενώνες, το ακρωτήριο του Καβοντόρο… Και μια πρωτεύουσα, η Χαλκίδα, φιλική και προσιτή, ιδανική για ατέλειωτους περιπάτους δίπλα στο νερό. Ναι, η Εύβοια, ένα από τα πιο εντυπωσιακά ελληνικά νησιά, με μοναδικές ομορφιές και «βλέμμα» στο Αιγαίο, μοιάζει με μικρογραφία ολόκληρης της Ελλάδας.

Αξίζει να δείτε στην Εύβοια

Βόρεια, κεντρικά ή νότια; Όποια πορεία κι αν διαλέξετε, η περιήγηση στην Εύβοια θα είναι απολαυστική. Στη βόρεια πλευρά του νησιού, θα βρείτε αμέτρητα πευκοδάση που ευωδιάζουν ρετσίνι, παλιά μοναστήρια, όπως η Γαλατάκη και ο Όσιος Δαβίδ, τον υπέροχο οικισμό της Λίμνης Ευβοίας, τους καταρράκτες της Δρυμώνας, την Αιδηψό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σπορ & δραστηριότητες στην Εύβοια

Για τους λάτρεις της περιπέτειας η Εύβοια αποτελεί επίγειο παράδεισο: στη Χαλκίδα μπορείτε να κάνετε καγιάκ στα ταραγμένα νερά του Ευρίπου. Στην ενδοχώρα της Ερέτριας, στη Μαλακώντα, ιππασία. Στο ορειβατικό καταφύγιο Μ. Νικολάου θα ξαποστάσετε από την πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ